Kniha prachu. Prvý diel, La Belle Sauvage - Pullman, Philip, 1946- (Ikar, a.s, 2018)
V hostinci na brehu Temže sa odohrávajú čudné veci. Malcolm nájde tajnú správu, v ktorej sa píše o akejsi nebezpečnej hmote nazývanej prach. Vidí samé podozrivé osoby a všetky sa vypytujú na to isté - na bábätko menom Lyra. Uvedomí si, že ho musí chrániť.