Sametová revoluce : pád železné opony v komiksu - Ležák, Zdeněk, 1974-; Zimčík, Jiří, 1976- (Brno : Edika, 2019)
V roku 1989 sa zrútil totalitný systém komunistickej strany nielen u nás v Československu, ale aj vo väčšine krajín východného bloku. V knihe sú opísané aj dejiny východného bloku od druhej svetovej vojny.
Keywords: 1989; 1945-1989; 20. storočie; 1989-1992; Nežná revolúcia (1989 : Československo); revolúcie (1989); železná opona; medzinárodné vzťahy; zahraničné vzťahy; politika a vláda; Československo -- spoločnosť a politika; krajiny východného bloku (1945-1989); socialistické krajiny; Československo -- dejiny; komiksy; historické komiksy; naučné komiksy; starší školský vek