Robinson - Sís, Petr, 1949- (Labyrint, 2017)
Po jednom školskom maškarnom bále sa mladý hrdina ocitá na pustom ostrove, krtorý sa stáva jeho domovom. Postupne sa učí ako si obstarať obživu, vyrobiť odev, postaviť prístrešok.