Ó, ó, ó, vajíčko! - Stará, Ester, 1969- (Políčko, 2019)
Veršovaný príbeh rozpráva o Pepíkovi, ktorý bol najprv vajíčko, potom húsenica a nakoniec motýľ. Rozhodol sa putovať za svojou milou a nič ho nezastaví. Cestou stretáva rôznych chrobákov, včely, larvy a najmä motýľov. Ich životy sú často veľmi dramatické a plné prekvapení.