Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy - Putna, Martin C., 1968- (Vyšehrad, 2018)
Kniha rieši dilemu Čechov po páde železnej opony. Patria k Západu aj s kultúrnymi koreňmi, alebo do tradičnej rodiny slovanských národov?