Prečo ľudia veria nezmyslom - Jurkovič, Marek; Čavojová, Vladimíra; Brezina, Ivan (Civilizácia, 2019)
Trend ignorovania pravdy má mnoho prejavov. Čoraz častejšie sa stretávame s výrazmi ako dezinformácie, konšpiračné teórie, propaganda, hoaxy a badať ústup záujmu o pravdu. Kolektív autorov hľadá cestu, ako v ľuďoch prebudiť kritické myslenie.