Malé ženy - Alcott, Louisa May, 1832-1888 (Ikar, a.s, 2020)
Dej sa odohráva v 19. storočí v časoch americkej občianskej vojny, do ktorej narukoval aj otec rodiny Marchovcov. Štyri dospievajúce dcéry statočne čelia životu za pomoci láskavej matky. Boria sa s chudobou a chorobami a menia sa na malé ženy.