Stroje ako ja a ľudia ako vy - McEwan, Ian, 1948- (Svetová próza, 2020)
Tridsiatnik Charlie, ktorý sa úspešne vyhýba pravidelnej práci, je zaľúbený do pôvabnej študentky Mirandy. Len čo Charlie príde nečakane k peniazom, neodolá kúpe Adama, jedného z prvých umelých ľudí a s Mirandinou pomocou pracuje na jeho zdokonalení.