Variácie záhad - Aciman, André, 1951- (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r. o., 2020)
Príbeh veľkých lások jedného muža od mladíckeho vzplanutia k mladíkovi v stolárskej dielni, cez posadnutosť mužom, ktorého stretne na tenisovom kurte, až po nenaplnenú vášeň k jednej Newyorčanke.