Memoáre v listoch - Reyes, Emma, 1919-2003 (Pandora, 2020)
Autorka rozpráva o svojom detstve v Kolumbii začiatkom 20. storočia. Vyrastali so sestrou v absolútnej chudobe. Keď ich opustila matka, zostali v katolíckom kláštore s ostatnými sirotami. Keď mala 19 rokov utiekla z kláštora. Neskôr sa stala maliarkou a spriatelila sa s mnohými umelcami a intelektuálmi.