Assassin ́s creed. 1, Origins - Toole, Anne; Del Col, Anthony (Crew s.r.o, 2018)
V Egypte vládne posledná dynastia Ptolemajovcov. Nebezpečný tajný spolok začína presadzovať svoju moc. Aya, pôvodom z Alexandrie, sa rozhodla zasvätiť svoj život spolku Bratstvo, ktoré by mu mohlo vzdorovať.