TransAsia : vlakem kolem Asie se skládacími koly - Vacková, Monika, 1978-; Vacek, Jiří, 1974- (Altiplano, 2013)
Manželia Vackovi sa vybrali z Čiech so skladacími bicyklami prešli vlakom do Petrohradu, cez Sibír do Pekingu, vrátili sa cez Tibet, Nepál, Indiu, Irán, Turecko a Balkán späť domov. Za 100 dní prešli 15 štátov, podnikli niekoľko peších výletov a zažili aj nepríjemné zemetrasenie.