Labyrint pohybu - Červenková, Renata, 1950-; Kolář, Pavel, 1963-; Janeva, Ľubica, 1965-; Petříček, Radek (Rozhovory (Vyšehrad), 2019)
Profesor Pave Kolář je renomovaný fyzioterapeut, ktorý už 30 rokov pôsobí na poli rehabilitačnej a športovej medicíny. Zaoberá sa predovšetkým pohybovou patológiou detí. Je autorom diagnostického a terapeutického konceptu Dynamická neuromuskulárna stabilizácia, ktorý vychádza z vývojovej kineziológie. Vysvetľuje základné princípy ľudského pohybu, jeho vývoja aj rolu, akú v ňom zohráva mozog, aj zlé gény, stres, preťažovanie či neuspokojivé vzťahy.