Únosně výstřední : 77 příběhů ze života cestovatele - Váchal, Vladimír (CPress, 2020)
Vladimír Váchal cestuje po svete a zažíva neskutočné situácie: v Arménsku si stopne džíp miestneho generála, dostane sa na zakázané miesta (hranice Mauritánie, Severná Kórea). Navštívi nezvyčajné krajiny - Sudán, Kazachstan, Azerbajdžán, Kosovo, Antarktídu aj Perzský záliv.