Gény na tanieri : všetko, čo potrebujete vedieť o výžive, epigenetike a pôvode chronických ochorení - Finlayson, Judith (Vydavateľstvo Motýľ, s. r. o., 2020)
Vďaka epigenetike, relatívne mladému vednému odboru, sa dozvedáme, že príčinou súčasnej epidémie obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení či rakoviny je čosi oveľa zložitejšie než len samotná dedičnosť. Zárodky mnohých z rizík spájaných s rozvinutím týchto chorôb vznikli počas prvých tisícich dní vášho života od počatia, k ich formovaniu však významne prispel aj životný štýl a zážitky vašich rodičov a starých rodičov.