ahax100 - Kompaník, Tomáš, 1988- (ahaslovakia s.r.o, 2020)
Autor sa vydal na cestu po Slovensku a zmapoval výšivky zo sto dedín Slovenska. Nezaujímali ho len tvary a farby ale aj príbehy ľudí, ktoré za výšivkami stoja. Preto každú dedinu reprezentuje grafický list s ilustráciou na jednej a rozprávaním človeka z danej dediny na strane druhej.