Básnik v čase : Smrek - Lukáč - Novomeský - Poničan - Habaj, Michal, 1974- (Literárne informačné centrum, 2016)
Autor sleduje tvorbu našich moderných básnikov medzivojnového obdobia Jána Smreka, Emila Boleslava Lukáča, Laca Novomeského a Jána Roba Poničana so zreteľom na to, že poézia vždy a nevyhnutne existuje v čase, v čase vzniká i zaniká.