Biochémia - Čurda, Marián; Mašterová, Valéria (zdravotníčka) (Rokus, s.r.o, 2020)
Kniha je primárne určená študentom medicíny, zdravotníckych odborov, veterinárnych štúdií či farmácie. Obsahuje kapitolu sacharidy, lipidy, enzýmy, metabolizmus lipidov, do ktorej je zahrnutá aj prepracovaná podkapitola o metabolizme cholesterolu aj celkom nová podkapitola metabolizmus eikozanoidov.