Digitální minimalismus : zkroťte návykové technologie a získejte zpět svůj čas a koncentraci - Newport, Cal (Žádná velká věda, 2019)
Autor presvedčivo ukazuje, že nutkavé používanie sociálnychch sietí a ďalších digitálnych výdobytkov nám neposkytuje žiadny úžitok, ale naopak nás pripravuje o čas, sústredenosť a napĺňajúce medziľudské vzťahy. Východiskom je používanie technológií, pri ktorých sa sústredíme na malý počet vybraných digitálnych aktivít.