Jazyk v sociálnej kultúre - Dolník, Juraj, 1942- (Veda, 2017)
Autor v ôsmych kapitolách podáva svoje videnie rozličných prejavov jazyka vo vybraných výsekoch sociálnej kultúry, analýzy a interpretácie s filozofickým a kulturologickým pozadím.