Mikroplasty - Grenčíková, Anna; Škulcová, Andrea; Bondarev, Dmitrij; Ryba, Jozef; Mackuľak, Tomáš (Slovenská technická univerzita v Bratislave, 2019)
Enormná nadprodukcia plastov a nezodpovedné nakladanie s plastovým odpadom už dnes predstavuje výrazné environmentálne riziko. Vlastnosti plastov, ktoré sú pri mnohých aplikáciách ich výhodou, sú pre životné prostredie maximálne nevyhovujúce.