Modrý zázrak : proč moře v noci světélkuje, ryby v něm zpívají a nás nekonečně fascinuje - Bagusche, Frauke, 1978- (Kazda, 2020)
Morská biologička rozpráva fascinujúce príbehy tých najmenších aj najväčších tvorov na našej planéte. Pod vodou se dejú úžasné veci: more v noci podivuhodne žiari a svetielkuje, tie najmenšieí organizmy tvoriace plankton ovplyvňujú celý kolobeh života nielen pod hladinou a ryby nie sú vôbec nemé, naopak navzájom pekne nahlas komunikujú.