Na vrcholoch : príbeh hôr a ľudí, ktorých fascinujú výšky - Svensen, Henrik, 1970- (Premedia Group, s.r.o, 2012)
Autor, známy nórsky geológ, nepribližuje hory iba z geológického hľadiska, ale rozpráva aj o dobývaní hôr horolezcami či o posvätnej úcte k horám vo viacerých svetových náboženstvách.