Poetika prozaického textu : (Látka, téma, problém, tvar) - Rakús, Stanislav, 1940- (Sivá brada, 2015)
Teóriou látky, témy, problému a tvaru chceme prispieť k otázkam zrodu literárneho diela a autorskej metódy, ale aj k interpretácii povahy umeleckého textu.