Poklady pod povrchom slov ukryté : výber z diela - Ferenčíková, Adriana, 1940- (VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 2019)
Slovenská dialektológia zdedila bohatú nárečovú rôznorodosť a pritiahla zvedavosť a záujem mnohých výskumníkov, zberateľov i významných vedeckých osobností.