Prvorodené dieťa - Prekop, Jiřina 1929- (Premedia, 2015)
Kniha je veľmi zaujímavá a pútava. Zo všetkých uhlov pohľadu rozoberá to, ako poradie narodenia ovplyvňuje naše detstvo a náš vývoj do života. Prvorodeného predstavuje aj ako obeť straty prvej pozície, aj ako možného tyrana pre mladších súrodencov.