Retrográdny slovník súčasnej slovenčiny : slovné tvary na báze Slovenského národného korpusu - Bobeková, Kristína, 1988-; Garabík, Radovan, 1974-; Chlpíková, Katarína; Karčová, Agáta, 1982-; Kmeťová, Beáta; Majchráková, Daniela, 1980- (Bratislava : VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 2018)
Kniha poskytuje prehľadne spracované údaje o zakončení tvarov slov v slovenčine spolu so štatistickým spracovaním ich výskytov a distribúcie.
"Koncipovanie slovníka sa realizovalo v rámci projektu Budovanie Slovenského národného korpusu a elektronizácie jazykovedného výskumu na Slovensku podporovaného Ministerstvom kultúry SR, Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Slovenskou akadémiou vied na základe zmluvy č. 0372/2012. Vydanie slovníka bolo financované zo zdrojov poskytnutých rovnakými partnermi na základe Zmluvy o združení prostriedkov na tvorbu a rozvoj Slovenského národného korpusu č. 0323/2017."
Obsahuje poznámky pod čiarou
Na titulnom liste nad názvom: Jazykovedný ústav Ľ. Štúra Slovenskej akadémie vied Slovenský národný korpus
Obsahuje bibliografiu, register, zoznam n-gramov a slovných tvarov
Keywords: slovenčina; lexikológia; morfológia (lingvistika); Slovenský národný korpus (elektronická databáza slovenského jazyka); slovníky