Rozbitý pohár - Mabanckou, Alain, 1966- (100 %, 2018)
Dej sa odohráva v malom bare s názvom Na sekeru sa nedáva v konžskom hlavnom meste Brazaville.Hlavný hrdina, známy ako Rozbitý pohár, tu utápa svoju ľútosť v hektolitroch červeného vína, no predovšetkým snaží sa napísať knihu. Zapisuje do zošítka tragikomické príbehy o Tlačiarovi, Konvičke či Zaťatom slimákovi. Kniha je zvláštna tým, že je napísaná jednou vetou.