Sila správneho okamihu : objavte svoj chronotyp a ten najvhodnejší čas, kedy obedovať, ísť spať, požiadať o zvýšenie platu, mať sex, napísať knihu, užívať lieky či robiť iné veci - Breus, Michael J. (Open mind, 2016)
Množstvo bežných vecí, ktoré denne vykonávame, sa riadi podľa našich biologických hodín, čiže podľa prirodzených procesov, ktoré sa v našom tele počas dvadsaťštyrihodinového cyklu dejú. Tieto biorytmy nedokážeme ovplyvniť, preto nedokážeme najlepšie pracovať vtedy, keď to práve potrebujeme. Autor rozdeľuje ľudí do štyroch skupín (chronotypov) podľa toho, aký typ prirodzeného vnútorného načasovania majú a odporúča im, kedy majú čo robiť.