Šče ne vmerla i ne vmre : rozhovor s Jurijom Andruchovyčom - Smoleński, Paweł, 1959-; Bachura, Slavomír; Andruchovyč, Jurij, 1960- (Prekliati reportéri, 2015)
Vášnivý rozhovor poľského reportéra Pawła Smoleńského s Jurijom Andruchovyčom, ukrajinským básnikom, prozaikom a hudobníkom, ktorý spolu s tisíckami ľudí protestoval na Námestí nezávislosti. Je to pokus o prehodnotenie vnímania národného úspechu a prehry, pýchy i predsudkov k susedom.