Tisovi poza chrbát : Príbehy odporu voči ľudáckemu režimu - Vrzgulová, Monika; Nešťáková, Denisa; Segeš, Dušan, 1977-; Hruboň, Anton; Škorvanková, Eva; Pavčík, Filip; Gyarfašová, Soňa; Chytka, Stanislav V.; Odrobiňáková, Jana; Posch, Martin; Barič, Miroslav; Zavacká, Katarína; et al. (Hadart Publishing s.r.o, 2020)
Kniha predstavuje príbehy odporu voči ľudáckemu režimu. Dočítate sa o študentoch, ktorí sa nepoddali štátnej propagande, o diplomatoch, ktorí neposlúchli svojich nadriadených, o vojakoch, ktorí sa búrili proti ľudáckym veliteľom, o rodinách, ktoré napriek hrozbe pomáhali spojeneckým pilotom aj ženách a mužoch, ktorí riskovali svoje životy v boji proti režimu so zbraňou v ruke.