Životná cesta baleríny : balerína, choreografka, pedagogička, prednášateľka : autobiografia - Lojeková, Florentina Tatiana Brigita, 1939- (RAK, 2016)
Autobiografia slovenskej primabaleríny Florentiny Lojekovej, ktorá 1.augusta 1968 získala titul zaslúžilej umelkyne a v tom istom roku emigrovala do Kanady. V Kanade už zostala a dočkala sa veľkých umeleckých úspechov.