Slovensko - Barta, Vladimír, 1974- (AB ART press, 2020)
V knihe nájdeme historické paláce starej Bratislavy, ktorá bola mnohé roky korunovačným mestom uhorských kráľov. Môžeme objavovať aj ďalšie vzácne historické mestá ako sú Nitra, Trnava, Trenčín, Banská Bystrica, Prešov, Žilina, Levoča, Bardejov, Kežmarok a Košice. Fotografie z týchto miest, ale aj pohľady na historické šľachtické sídla ako sú hrady a zámky, na kostoly pýšiace sa bohatou výzdobou z čias gotiky, renesancie či baroka, výnimočnú ľudovú architektúru potešia srdce milovníka našej vlasti.