Everest : pozoruhodný příběh Edmunda Hillaryho a Tenzinga Norgaye - Stewart, Alexandra (Alex) (Albatros, 2020)
29. mája roku 1953 slnko jasne svietilo na najvyšší bod našej planéty - a prvýkrát v histórii pri tom boli aj ľudia. Ich mená znela Edmund Hillary a Tenzing Norgay. Obaja práve vystúpili na Mount Everest.