Fotografie v praxi : světlo a svícení - Freeman, Michael, 1945- (Encyklopedie grafika a fotografie, 2012)
Kniha sa venuje najprv fotografovanie v rôznych situáciách za denného svetla. Ďalšia rozsiahla časť rieši problematiku fotografického svietenia vrátane práce v ateliéri. Posledná časť knihy je venovaná štýlom svietenie a uvádza množstvo príkladov pre inšpiráciu.