Zachráňme hrady : záchrana historických ruín občianskymi združeniami v rokoch 2002-2017 - Herceg, Peter; Mazúr, Ratibor; Zigman, Peter M. (Združenie Zachráňme hrady, 2018)
Publikácia prináša prehľad o 15 rokoch činnosti združenia Zachráňme hrady a aktivitách jeho 28 členov zachraňujúcich ruiny po celom Slovensku. Súčasne obsahuje odborné príspevky z medzinárodnej konferencie Oživovanie hradov, konanej pri príležitosti Európskeho roka kultúrneho dedičstva v Bratislave v roku 2018.