Ťažké časy : (roky 1938 - 1945 v aktuálnom spoločenskom diskurze) - Luther, Daniel; Lutherová, Soňa G.; Panczová, Zuzana (Etnologické štúdie ;, 2020)
Kniha prináša tri rôzne pohľady na historické korene vojnového slovenského štátu. Zaoberá sa Protokolmi sionských mudrcov a ich šírením v slovenskom prostredí, dôsledkami vyhnania príslušníkov českej menšiny, ku ktorému došlo na prelome rokov 1938 1939, reflektuje dôsledky arizačných zákonov, ktoré vstúpili do platnosti v roku 1940 a viedli k úplnému ožobráčeniu príslušníkov židovskej komunity na Slovensku.