Úlety a istoty jazyka - Branko, Pavel, 1921-2020 (MilaniuM, 2018)
Autor reaguje na konkrétne podoby vyjadrovacích foriem v našich médiách, publicistike, odbornej či umeleckej oblasti. Poukazuje na to, že používatelia slovenského jazyka čoraz viac podliehajú vplyvu svetových jazykov.