Duchovné cvičenia pre mačku - Poświatowska, Halina, 1935-1967; Milčák, Peter, 1966- (Levoča : Modrý Peter, 2012)
Básne zosnulej poľskej autorky v preklade Petra Milčáka. V zbierke sa nachádza niekoľko básní o mačkách a kocúroch. Motív mačky ako zvieraťa balansujúceho medzi cielenou lenivosťou a schopnosťou rýchlo vyštartovať za korisťou v sebe nesie symboliku vitality, života a zároveň možnosti všadeprítomnej smrti.
Keywords: poľská poézia