Stroj na čítanie - Koman, Dorota, 1961- (Súčasná svetová poézia, 2018)
Výber z básní poľskej poetky strednej generácie v preklade Petra Milčáka. Sú to básne o láske, ale nie sú to básne milostné. Predstavujú krátke útvary, neraz sa zmestia do priestoru jednej vety.