Delfy sú ďaleko - Švantner, Ján, 1949- (Ikar, a.s, 2019)
Švantnerova poetická tvorba počas celej svojej trajektórie hľadania smerovala od hmoty k ľuďom, od vecí k človeku, od predmetov k vedomiu. Ale aj od seba k iným. Nie náhodou v nej nájdeme toľko zanietených veršov venovaných niekedy žijúcim, ale väčšinou už nežijúcim ľuďom priateľom, umelcom, osobitne básnikom.