Povesti a príbehy karpatských Rusínov - Mišák, Peter, 1950-; Vrlík, Peter, 1964- (Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o, 2020)
Unikátne príbehy, ktoré si medzi sebou rozprávali ľudia z hustých karpatských lesov a prekrásnych polonín od čias, keď kraj spravovali chrabré rusínske kniežatá, krivdy naprávali statoční zbojníci a svet ľudskej fantázie ovládali bájne bytosti, draci, čerti, víly a kamenní strážcovia pokladov.