Cigánka : skutočný príbeh o živote v dvoch svetoch - Motlová Maziniová, Janette (Technická univerzita vo Zvolene, 2018)
Osamelé dievčatko túlajúce sa svetom dospelých, ktoré nerozumie, prečo ho poniektorí delia na čierny a biely. Detstvo a samota. Ešteže je tu Knižná a jej knihy. Útočisko pre malú Rómku, ktorá chcela detstvo ako jej rovesníci.