Štěstí a vítr jedno jsou = Bacht the balvaj pheňa hin - Šebková, Hana, 1952-2004 (Buk, 2003)
Nezvyčajné svedectvo z prostredia, kde mnohí vidia len úpadok a beznádej. Autorka tu nachádza obyčajné ľudské šťastie, ktoré vychádza zo samotného bytia, a vidí aj v smutných príbehoch aspoň malý záblesk nádeje. Tak vznikla kniha fotografií sprevádzaných rómskymi prísloviami, poéziou a výrokmi jej rómskych priateľov.