Krajina Rómov I. - Čonka-Popala, Ladislav, 1947- (o.z. Rómske internetové rádio, 2014)
Obsahom je fantazijný pokus, o stvorenie rómskych predkov. Autor sa formou mýtu pokúša stvoriť rómsku predstavu o vzniku sveta. Dej sa odohoráva ďaleko predtým, než by sme mohli uvažovať odkiaľ pochádzajú Rómovia.