Divoši - Lomová, Lucie, 1964- (Komiks (Labyrint), 2016)
Kreslený biografický román vychádzajúci zo skutočných udalostí, ako ich vo svojich zápiskoch zachytil mladý cestovateľ a botanik Alberto Vojtěch Frič. V zime roku 1908 privezie z Paraguaja do Európy indiána Čerwuiša, ktorého kmeň sužuje neznáma choroba.