Literární psychologie : psychologie psaná spisovateli - Vybíral, Zbyněk, 1961- (Nová beseda, 2020)
Profesor psychológie Zbyněk Vybíral dôkladne a pútavo analyzuje charakteristiky ľudskej povahy, prejavy emócií a interakcií v podobe komentovanej zbierky stovky kratších i dlhších ukážok z českej i svetovej beletrie. Autor čerpá okrem iného z diel Homéra, Rabelaisa, Prousta, Čechova, Joyceho, Woolfovej, Rilkeho, Kafku, Čapka alebo Holana.