Noc zpovědníka : paradoxy malé víry v postoptimistické době - Halík, Tomáš, 1948- (Nakladatelství Lidové noviny, 2014)
V šestnástich esejách tejto knihy čitateľ nájde kritické úvahy o stave a aktuálnych problémoch nášho sveta aj o súčasných premenách náboženstva, láskavo humorné mieri do vlastných radov.