Únava materiálu - Šindelka, Marek (Česká řada, 2016)
Kniha reaguje na aktuálnu tému - migračnú vlnu. Popisuje cestu dvoch bratov z nemenovanej krajiny ohrozenej vojnou do Európy. Ich trasy sa vzápätí rozdelia a každý pokračuje na vlastnú päsť: bez mapy, bez spojenia, bez kontaktu.