Metodický zošit k príbehu Ako ježko šťastie stretol - Kubovčík, Vladimír; Kubovčíková, Renata (Musica Liturgica, s.r.o, 2017)
Nájdete tu podrobný námet na prácu s uvedenou didaktickou pomôckou charakteristiku a analýzu postáv príbehu, námet na dejovú postupnosť, námet na hudobno-dramatické stvárnenie, zvedavé otázky (otázky na preverenie pochopenia obsahu, rozvoj fantázie, vytvorenie ďalších možných ukončení príbehu atď.).